marți, 29 noiembrie 2011

BUCATARIA ALBANEZA 3

placinta
Byrek ,care pot fi umplute cu branza feta,spanac,varza sau carne.
Kungullur -straturi de patiserie umplute cu piure de dovleac,unt,sare,si zahar.
Bakllasarëm, este o mâncare tradiţională pregătită în Kosovo şi Albania, placinta stratificata, de asemenea, cunoscut sub numele de "Pite" sau "pita" (Byrek), fără nimic în interiorul, care este acoperit cu iaurt şi usturoi, şi apoi încălzit din nou. Aceasta este mâncata la prânz.
DESERTURI,
Deserturile cele mai comune în Albania sunt comune si celorlalte Tari Balcanice.
Byrek,Halva,Rahat,Kadaif,Revani,Crema caramel,
TollumbaGliko-Chec, Trileçe  
en.wikipedia.org/wiki/Kanafeh
Kenafeh (Arabă: كنافة kanāfah), alac, de asemenea, knafeh, kunafeh, sau kunafah, este un dulce din Orientul Mijlociu din foarte fine fidea -cum ar fi patiserie. Uneori este cunoscut sub numele de tocat aluat. Kenafeh, împreună cu strâns legate qata'if , este înregistrat în cărţile de bucate medievale arabe din diferite regiuni.
en.wikipedia.org/wiki/Basbousa

Basbousa (Arabă: بسبوسة basbūsah) sau Hareesa (arabă), revani (Turcia) sau ravani şi revani (greacă ραβανί şi ρεβανί) este un tort dulce confecţionat dintr-un griş sau făină de cartofi înmuiate in sirop. Nuca de cocos este un plus cu nota populară.Sirop poate conţine, de asemenea, opţional, apa de flori de portocale sau apa de trandafir.

BAUTURI 

Apa minerala este una dintre cele mai preferate băuturi non-alcoolice în Albania, împreună cu alte băuturi carbogazoase. Unele dintre acestea sunt produse la nivel local, iar unele sunt importate din străinătate.

Apa minerala si carbogazoasa,Lapte ( Gjizë este un produs din lapte) ,Iaurt (Kos), Ceai Mountain Tea (Çaj Mali). Sucuri de fructe si băuturi răcoritoare.
Albanian Buttermilk (Dhallë) Albanian Zara
Albanian Buttermilk (Dhallë) Albanian Zara,Bere (locale Birra Tirana , şi Birra Korca ),
Boza, Raki, Cognac (locale Konjak Skenderbeu ), Vin Albanez.
Explicatii >
Buttermilk”Zară” se referă la un număr de băuturi lactate. Iniţial, zară a fost lichidul lasat in urma după baterea untului din smântână . De asemenea, se referă la o gamă de băuturi fermentate din lapte, comune în zone cu climă caldă (de exemplu, Orientul Mijlociu, Pakistan, India, şi Statele Unite ale Americii de Sud), în cazul în care laptele proaspăt tinut in afara frigiderului si care se branzeste mult mai repede.Este, de asemenea, popular în Germania, Scandinavia şi Ţările de Jos, în ciuda climatele mai reci
Sideritis (de asemenea cunoscut sub numele de ironwort, ceai de munte şi de ceaiul ciobanului ) este un gen de plante cu flori bine cunoscute pentru proprietatile lor medicinale. Acestea sunt abundente in regiunile mediteraneene,Tarile Balcanice,Peninsula Iberica si „Macaronesia”si poate fi gasit in Europa Centrala si in zona Asiei cu clima temperata.
MACARONESIA este un nume colectiv modernă pentru mai multe grupuri de insule în Oceanul Atlantic de Nord lângă Europa şi Africa de Nord aparţinând trei ţări: Portugalia , Spania , şi Capul Verde . Macaronesia  este formata din cinci  arhipelaguri:
  1.    Insulele Azore(Portugalia),
  2.    Madeira,(Portugalia)inclusiv Porto Sanro Island ,Insulele Desertas
  3.    Insulele Savage(Portugalia) o parte administrativ considerat din arhipelagul Madeira
  4.    Insulele Canare, (Spania)şi
5.    Insulele Capului Verde,(Capul Verde ) în nord-estul Atlanticului.
Sursa en.wikipedia.org/