vineri, 20 aprilie 2012

CORNURI CU ALUAT DE COZONAC

Photo : yummly.com/recipe/
Ingrediente

·          2 oua
·          600 g faina;
·          300 ml lapte;
·          50 g drojdie;
·          50 g ulei;
·          300 g zahar;
·          160 g  unt;
·          coaja de lamaie si /sau de portocala
·          un praf de sare


Mod de Preparare:
Pentru a obtine aluatul procedati astfel:Se pune faina intr-un lighean si se amesteca in ordine cu :
·          2 galbenusuri batute cu un praf de sare ,intr-un castron,
·          Laptele in care am pus zaharul sa se topeasca  si in care adaugam si coaja de lamaie si/sau de portocala.
·          Intr-un castron punem 2 galbenusuri cu un praf de sare.
·          Untul topit si racit
·          Drojdia, daca este proaspata se amesteca cu putin lapte si putina faina si se lasa la dospit cca 15-20 minute.Daca este drojdie uscata de la Dr.Oetker se pune direct in faina.
·          Uleiul.
·          Amestecam pana obtinem un aluat un aluat care se desprinde cu usurinta de pe maini.Este ca si aluatul de cozonac.
·          Sau putem sa incorporam toate ingredientele in afara de unt.Se intinde aluatul pe masa avand grosimea de cca 1 cm si deasupra punem unt moale pe care l-am lasat la temperatura camerei sau pe care il topim si il racim.Se impacheteaza aluatul si il lasam iarasi la dospit.
·          Ii facem cruce ca sa creasca aluatul ,dupa inima gospodinei.Se lasa la dospit ,acoperit cu un prosop curat.
·          Pe blatul pe care dorim sa intindem aluatul,punem ulei si il intindem cu sucitorul,sau cu mana prin presare.
·          Se intinde pe masa la grosimea de un cm, se intinde peste aluat unt moale fiind lasat la  temperatura camerei si se impacheteaza obtinand un aluat dreptunghiular pe care il vom lasa sa  dospeasca din nou.
·          Dupa aceea intindem din nou aluatul si cu ajutorul unui cutit vom decupa niste  triunghiuri in care vom pune ingredientele dorite dupa preferinta: gem, crema, rahat,gem cu nuci,sunca, cascaval, ciuperci,carne tocata amestecata cu diverse mix-uri.(in cazul cornurilor sarate).
·          Cornurile trebuie rulate in asa fel incat  varful triunghiului sa ramana deasupra cornului,iar capetele cornurilor sa fie indoite spre interior,in asa fel incat sa nu iasa umplutura din ele.
·          Le vom aseza  intr-o tava unsa si pastrand o distanta potrivita ca sa aiba loc sa creasca si pe parcursul coacerii fara sa  se atinga unul de altul. Lasam inca 30 de minute si apoi le punem la cuptor pentru 20 de minute.